Recept: naanbrood met knoflookstengel chutney

Recept: naanbrood met knoflookstengel chutney

Een heerlijk recept van Feasting At Home met pure ingrediënten voor een smakelijke middagsnack of als borrelhapje. Wat het recept bijzonder maakt zijn de knoflookstengels. Én deze knoflook-snack is daardoor kiss-proof!

Knoflookstengels zijn de groene stengels die boven de grond groeien, als steeltjes van de knoflook. Ze zijn wat milder van smaak en hoewel je ze misschien nog nooit gezien hebt, kun je ze vinden bij de groentenboer en tegenwoordig ook gewoon in de grotere supermarkten. Deze stengels hebben dezelfde smaak als knoflookteentjes, maar dan zonder dat ze je een vieze knoflookadem geven.

aug13_naanbrood2

Voor het naandeeg heb je bloem, water, yoghurt en een ei nodig, plus een snufje suiker, zout, beetje olie en wat bakpoeder. Hiervan maak je het deeg, welke je verdeelt in porties en er cirkeltjes van maakt. De chutney maak je met knoflookstengels, verse munt, geroosterde amandelen, wat zout, peper en limoensap en mozarella. De chutney-ingrediënten meng je – op de mozarella na – in de keukenmachine, en vervolgens beleg je elk cirkeltje deeg met wat chutney en wat mozarella. Deze vouw je dicht, vorm je tot een balletje dat je aandrukt en bak je vervolgens in de oven.

De volledige ingrediëntenlijst met hoeveelheden en instructies voor bereiding vind je op het Engels-talige blog van Sylvia.

Enjoy!

aug13_naanbrood1

Bron & volledig recept op FeastingAtHome

20-something // womenswear designer // culi // creative // online // love to run

Share This Post

Leave a reply